Get Adobe Flash player
Блог Сватбата не е краят на любовта и хубавия секс

Сватбата не е краят на любовта и хубавия секс

Разни "специалисти" и "разбирачи" ще се опитат да ви уплашат с негативни митове и клишета относно брака. По популярните са, че след сватбата идват скандалите, любовта си отива заедно с хубавия секс, той или тя ще се променят напълно в негативна посока и т.н. Причина та за това според психотерапевта Памела Гарбер е в склонността на хората да идеализират брака и да си мислят, че всичко ще тече гладко, без проблеми, само защото са си разменили халки.

Ето някои от най-големите митове за брака и тяхното развенчаване, изброне в edna.bg

Бракът ще ни промени
Хората се променят с времето, това е факт. Ако вашият партньор е имал сериозни проблеми преди брака, които са ви дразнили или които сте се опитвали да промените, не може да очаквате, че след сватбата той ще се промени моментално и ще бъде такъв, какъвто го искате. За справяне със сериозните проблеми (тежък нрав, избухливост, буйстване, алкохолизъм и тн) се иска много постоянство и старание от двете страни. Но ако се изнервяте от факта, че не си мие чашата от кафе или си разхвърля дрехите из стаята, се замислете дали това е чак толкова сериозно престъпление от негова страна. С времето трябва да се напаснете един към друг и да свикнете да живеете заедно в разбирателство. Освен това, се замислете, че вие също имате навици, които дразнят и него.

Щом сме женени, трябва да имаме еднакви интереси
Бракът в никакъв случай не трябва да заличава индивидуалността на партньорите. Всеки може да има своето хоби и време за себе си. Все пак, не сте сиамски близнаци, а женена двойка. Има разлика.

Край на излизанията с приятели
Това има общо с казаното по-горе. Не се изолирайте от външния свят и от старите си приятели. Освен това не е необходимо на всички срещи с вашите приятели да водите и половинката си или да ходите винаги с него, когато има среща с момчетата. Така ще се задушите взаимно. Според Гилда Каръл - специалист в отношенията между половете, за жените е от особено значение да имат най-добра приятелка и да си споделят с нея. Да, партньорът ви трябва да е най-близкият ви човек, но все пак вие имате нужда и от други приятели.

Децата ще ни сплотят повече
Ако имате по-сериозни проблеми в брака и отношенията ви не се развиват добре, е погрешно да мислите, че раждането на дете ще поправи всичко това. Мотивацията да станете родители трябва да произхожда от мисленето, че вече сте готови за такава отговорност и може да отглеждате заедно поколение, а не че бебето само по себе си ще реши проблемите ви. С раждането на детето възникват много грижи и задължения. С партньора ви трябва да се обичате, разбирате и да разчитате един на друг, за да се справите с предизвикателството да имате бебе.

Домашни задължения
Сякаш това е проблемът за всяка двойка. Кой ще измие чиниите, кой ще изчисти къщата и "защо винаги аз правя всичко" са сред най-болезнените въпроси за двойките. Решението е индивидуално. Важното е да постигнете баланс. Изключително жалко ще е да попарите любовта по между си с караници кой да изхвърли боклука и кой да измие загорялата тенджера.

Щом се караме, значи ще се разведем
Всяка двойка има своите противоречия. Въпросът е как решавате проблемите си. Нормално е да има и караници понякога, а има и такива влюбени, за които скандалът от време на време поддържа искрата жива и разнообразява ежедневието. Понякога мълчанието може да бъде по-страшно от караницата, защото то показва, че човекът насреща вече не желае да обсъжда и споделя и проблемът се задълбочава.

Сватбата не е краят
Редица песимисти ще ви убеждават, че сватбената церемония слага край на любовта, разбирателството, хубавия секс, щастието и едва ли не зачерква цялата ви личност. Това ще бъде вярно, само ако вие му позволите. Щом се обичате и вярвате в любовта си, сватбата трябва да бъде началото на вашия щастлив съвместен живот.

Проблеми винаги ще има. От вас зависи дали ще ги решите. Любовта изисква жертви и усилия, за да бъде съхранена.
kotakti-baner