Get Adobe Flash player
Блог С какво да се съобразим при избор на заведение за да се получи хубав сватбен филм?

С какво да се съобразим при избор на заведение за да се получи хубав сватбен филм?

Избора на заведени за отпразнуването на сватбения ден е трудна задача, защото трябва да се съобразим с много неща. Обикновено най много се обръща внимание на менюто, дали е добра кухнята има пазарлъци за вкарването на алкохол и т.н. След това започва разположението на  масите и подредбата на гостите. Разбира се в зависимост от финансовите възможности всичката тази организация може да се остави на сватбена агенция. Винаги обаче се пропуска един важен момент за видеозаснемането, всеки смята, че това е работа на видеооператора, та нали за това му се плаща?! Не е точно така.

Всеки уважаващ себе си професионалист подсигурява допълнително осветлени и качествена камера за видеозаснемане на сватбата. Прожекторите не винаги успяват осветят равномерно цялото заведение особено ако става въпрос за по ниски тавани, понякога заслепяват гостите и това започва да дразни. Най качествена картина се постига при добре осветен ресторант с множествено „лунички“ или друг вид осветителни тела поставени равномерно на тавана. В този случай светлината е достатъчна и е равномерно разпределена в цялото заведение, ако не е достатъчно силна може да се освети допълнително дансинга да кажем. Тук е момента да спомена, че при избора на ресторант трябва да се съобразим и с по просторен дансинг за да може свободно гостите да се забавляват с различни видове танци и хора. Заведение в което има няколко зали или е разделено на сепарета не е подходящо за сватбеното тържество според моя опит. С какво още трябва да се съобразим?...

Друг кошмарен момент при видеозаснемането на сватба е заведението да е с огромни прозорци от всички страни и да няма възможност да се затъмнят. В този случай ако сватбата не е вечерна и слънцето свети приятно, на където и да се завърти видеоопертаора се сблъсква със силната светлина от прозорците. Това се нарича снимане в контражур или срещу светлината, което означава тъмни фигури и лица и „изгарящ“ фон зад хората поради силната дневна светлина влизаща от прозорците.

И в двата случая става дума за светлина, не случайно професионалните продукции се заснемат с професионално осветление, което не може да бъде подсигурено за нито един сватбения ден.
Хубаво е при избора на заведения освен всички останали неща да се съобразите и с по горе изброените съвети за да улесните видеозаснемането на сватбата и да получите един качествен краен продукт.
kotakti-baner