Get Adobe Flash player
Блог Видеозаснемане, но с каква камера, 3CCD или 1CCD?

Видеозаснемане, но с каква камера, 3CCD или 1CCD?Когато става въпрос за видеозаснемане най-важното е видеокамерата с която се снима сватбата или друго семейно събитие. На пазара в момента има изобилие от видеокамери в различен ценови клас, които предлагат различно качество на картината, записват на различни носители и т.н.  Кой са обаче основните неща за едно качествено  видеозаснемане? Качеството на картината зависи от няколко неща, хубава оптика, качествена матрица, подходящ формат в който се записва заснетия материал, добър стабилизатор по възможност оптичен, достатъчно светлина и др.

За получаване на реални и наситени цветове при видеозаснемане е важно камерата да е с  3CCD матрица. Каква е разликата между 3CCD и 1CCD камери може да се убедите сами в долната картинка.

3ccd_balls
Принципа при 1CCD е сложен, но казано с по-прости думи за получаването на цветовете се ползва RGGB система в която софтуерно се получават различни цветове.

3CCDvsCCD

При 3CCD системата светлината се разделя на трите основни цвята, червен, син, зелен и се изпраща  към три отделни CCD сензора. Резултатът по истински цветове без загуба на светлина и по детайлна картина.

Не е нужно да ставате специалисти в областта на видеозаснемането, но е хубаво да знаете такива важни подробности за техниката преди ангажирането на видеооператор
kotakti-baner